Saturday, April 25, 2009

Ny tur till Anten 24e April-09

Beväpnade med mängder av wobblers och nytt ekolod fick Antens gäddor återigen besök ackompanjerade av strålande sol. Vi startade tidigt och var ute på sjön strax efter 8 och tröttnade strax före 17.
Vi testade som vanligt med att kasta vid vassar på både öst- och västsidan utan större resultat. Tony körde framförallt med Rapala X-rap, medan jag testade andra Rapalas, spinnare och framförallt mina nya Westin jättar. Vi körde även med varsin jätterapala på större djup vid grundet på västsidan utan framgång.

Tre av gäddorna

Bäst resultat gav som vanligt trollandet utmed vassarna på 1.5-3m djup. Tony drog 7 gäddor + en tapp och jag fick upp 3 gäddor och en Abborre på 0.5kg. Flera av firrarna var fyllda och redo för lek, temperaturen i ytskiktet låg mellan 7-9 grader.
Alla firrar utom den första gäddan högg på våra Rapala X-Rap XR-8 (Swimming Depth: 0.9 - 1.5m, Length: 8cm, Weight: 7gr Color:BRUN/SVART/RÖD). Tonys första drogs på en Rapala magnum (silver/svart).

Abborren


Lite Statistik


T: 14p, F: 7p :(

1 comment:

Anonymous said...

Härlig tur, var dock helt slut idag, kombination av allerigi, förkylning månne och alldeles för lite att dricka och för mycket sol på skalpen.
Om en stund börjar jag att vaxa båten, lite sent men till nästa gång kommer den att blänka/T