Saturday, August 23, 2008

Anten en gång till 22 Augusti -08

Finfint fiskeväder i Anten, ute med Tony för att ännu en gång hetsa gäddor mellan 11.30 till 9-snåret. Testade teorin om att gäddorna går på djupet under dagen genom att ligga på 5-6m djup längs med nordvästra standen. Fick två gäddor på en djupgående Jaxon-mört (2-2,5kg). Den första tog kl 12.10, den andra 14.45. Testade även att gå närmre stranden med mindre wobblers och att kasta vid vassen utan lycka.

Spot the fox!

Trollade sedan djupt söderut tvärs över sjön till vassruggarna på sjöns västra sida och kastade med jigg och spinnare. Runt 18-tiden, högg borre no1 på den blå-röda Droppen (som några kast efteråt försvann pga lintrassel). Vi fortsatte etappvis hemåt och kastade vid vassen; fick ytterligare två gäddor (vilka vi slarvade bort vid båten) samt en borre på den gamla brons-droppen. Till slut, borta vid 'ambassadeur-viken', fick jag två små borrar på gul-svart jigg.


Tony landade 4 borrar på jigg och ytterligare ett gäng högg/smet här och där för oss bägge. Testade en hel del med poppers utan resultat; Hade en fisk som stötte på Sara Spooky'n men som inte ville hugga.


F:10p, T: 4p :)

No comments: