Monday, August 18, 2008

No retreat, no surrender: Säveån igen 080817


Skam den som ger sig, åkte till Säveån igen, men denna gång startade jag på andra sidan leden för att utforska potentiella fiskeplatser. Det började trögt vid några brofästen (se karta och bilder), men kom igång ordentligt under bron vid Gamlestans fabriker (bron mellan de bägge cykel/gångbroarna).



Fick fyra abborrar under bron, ett par små, men två låg uppåt 4 hekto. Samtliga högg på en gammal spinnare med gummifisk. Det finns stora stim av mörtyngel och det verkar som att borrarna var inställda på detta.




Fortsatte sedan längre söderut och betade av fiskbara platser, med de var rätt döda utom bryggan vid fryshuset där jag hade en borre på men som släppte.


Avslutade sessionen vid bron vid Tingstadstunnel där det nappade rejält. Många borrar på, de höll till under bron. Fick upp 4 stycken, två på gummifisken och två på den gamle blå/silver droppen. En borre var riktigt stor uppemot ett halvkilo.




Noterade att liksom vid förra gången högg samtliga borrar när draget 'simmade' motströms, trodde det borde vara tvärtom...

No comments: